De Trumptoren / in front of the Trumptower

De Trumptoren.

Daar staat de toren, nee eerder een klein torentje, want de Trumptoren behoort gewoon tot de middenmoot wolkenkrabber.

De binnenkant wilde ik ook zien.

M’n dochter zij heel stoer ‘nee dat doen we niet’ maar natuurlijk liepen wij naar binnen. Trump kan dan ‘de man zijn’ die wij vrouwen allemaal kennen, herkennen, die tegenover ons aan de keukentafel zit, we moeten ook kijken naar het beleid dat gevoerd wordt door de Trump regering.

Zo hield ik mijzelf voor. De US dromers die moeten eruit, dit is op kleinere schaal in Nederland het kinderpardon maar dan omgekeerd, een probleem dat zich en in de USA en in Europa Voordoet.

Een muur met Mexico, muurtjes een beproeft recept door de eeuwen heen, in Europa struikel je over de antieke verdedigings muren en in Israël en China doet en deed de muur gewoon zijn werk, primair om jezelf te beveiligen tegen hordes wilden.

Recente importheffingen om de binnenlandse US economie een zetje te geven, brieven bus firma’s om de schatkist in Nederland te vullen dit gaat toch echt allemaal over het staats-huishoudboekje, zo van wat komt er binnen en waar geven we het aan uit.

Dan is er ook nog de controle en weigering om vluchtende burgers binnen te laten. Speciaal uit die landen waar een welkomstgroet ‘kill an American’ zou kunnen zijn. Voorzichtigheid lijkt dus wel geboden. Net zoals Merckel en de EU lidstaten zich zouden moeten verantwoorden voor het feit dat er 1 miljoen illegalen en misschien wel meer door de EU rondzwerven en dat er oorlogsmisdadigers vrij rondlopen.

Deze voorzichtigheid is in de EU in geen velden of wegen te bekennen geweest.

Dus net zoals hordes andere toeristen, Trump fans en van alles en nog wat volk, betrad ik de toren. De winkel met de tassen van zijn dochter, de tassen in mooie kleuren, dat ze in China zijn geproduceerd is ter kennisgeving, dit feit kreeg veel aandacht, maar zoals bekend, wereldwijd komen daar de meeste tassen vandaan.

Verder bevond zich in de toren, een redelijk geprijsd restaurant en een bar voor het hapje en drankje, een Trump Fan winkeltje en een dakterras wat we oversloegen want we hadden al kaartjes voor de Rockefeller.

Trump is een New Yorker, en ja hij heeft een toren. Een kleintje wat hem toch denk ik niet helemaal lekker zit.

Want kijk om je heen, heel New York bestaat uit torens, gebouwen en huizen genoemd of  vernoemd naar eigenaren, bankiers, politici, fabrikanten en filantropen.

Trump is een New Yorker en zn toren is maatje middel. Geen Rockefeller maar hij heeft er een, in het centrum van Manhattan, slopen en nog meer in de hoogte bouwen, dus zeker geen slechte investering, je ziet het hem denken.

In New York mag je jezelf laten zien, moet je jezelf laten zien, hoort het om jezelf te laten zien, in schandalen, in goede doelen, in wolkenkrabbers of vechtscheidingen. New York met zn oneindige strijd om de begroting rond te krijgen, Trump is een New Yorker en woont in Washington, schandalen genoeg maar de Trump regering voert ook een financieel en een binnenlands en buitenlands beleid, laten we daar de nadruk opleggen en de bijbehorende argumentatie niet vergeten als de dikke middelvinger door een toerist omhoog wordt gestoken in front of the Trumptower.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s