De verlichting, liefde en neuken

Ben ik verlicht ? en dan wordt mij door geschiedkundigen en sociologen en niet te vergeten filosofen verteld dat ik verlicht ben. Niet door een godheid of religie, maar gewoon op eigen menselijke, denk, kracht.

Dus ik ben het eind product van de middeleeuwen,

De klassen verschillen zijn in Europa geslonken, de welvaart in zijn geheel toegenomen.

Geen gedwongen of economische huwelijken meer, voorbehoedsmiddelen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, allemaal voortgekomen uit lang vervlogen tijden.

Deze verlichting ging gepaard met bloed en geweld en dan, eindelijk, als kroon op een eeuwenlang zwoegen, overleven en strijden, dan ook nog een officieel document dat de mensen rechten omschrijft en bevestigd.

Deze manier van leven wil de gemiddelde burger in Europa graag zou houden.

Dit bevalt wel. Dus we gaan niet uit van behouden want, als dat is wat er ‘speelt’, dan gaan we terug naar de middeleeuwen.

Dus elke aanval gericht op vrije liefde en vrije seksuele activiteiten, is een aanval uit de middeleeuwen op de verlichting. Op mij dus en, dat neem ik gewoon aan, op heel veel burgers in Europa.

Dit zijn lang bevochten rechten die niet met een pennen streek kunnen worden afgepakt door lokale, landelijke of EU politiek.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s