Abbas en Juncker

Abbas is exit. Dat is nu wel duidelijk. Onze nieuwe ster ” de kroonprins/ koning” uit het midden oosten is samen met Trump de weg aan het effenen.

“Fijn” en dat zou tijd worden zijn clichés want Abbas had al jaren geleden het politieke strijdtoneel moeten verlaten.

De USA ambassade verplaatsen was natuurlijk de openingszet waarna er nu een pion uit de weg geruimd gaat worden. Nog een of twee slagen want uit zichzelf opstappen is nooit bij Abbas opgekomen. Dat zegt genoeg, dat laatste geld ook voor Juncker.

Ik neem de meldingen in de media serieus, ik bedoel hiermee de berichten die spreken over Juncker en zijn alcohol misbruik tijdens de uitoefening van zijn functie.

Juncker het boegbeeld, de gekozen voorman en het beeldmerk van de EU. Ook Juncker had toen de eerste beelden van hem, onder invloed, verschenen in de msm moeten opstappen.

Dus nu is het wachten op het vertrek van Juncker. Onze Italiaanse zou een goede opvolgster zijn, qua “plaatje” zeker maar niet op inhoud. Beiden hebben al getoond dat leidinggeven op zo een grote schaal daadkracht behoeft en dat beiden uitblinken in pappen en nathouden. Dus een nieuwe leiding in de EU. Dat pragmatisme ook een duidelijk doel heeft. Knopen doorhakken dus.

Daar is binnen de EU verder ook geen sprake van hier is al jarenlang een “geen consensus beleid” te ontdekken. Een pragmatischer beleid had veel van de ellende, waarin de EU zich zelf in heeft gemanoeuvreerd, kunnen voorkomen.

In ieder geval voor Abbas is met het verschijnen van het laatste sociale media filmpje, waarin hij de hoofdrol speelt, het doek gevallen. Voor de andere kant dus. Abbas is niet meer overlegwaardig. Voor wat Juncker betreft die wordt door het grootste gedeelte van de EU bevolking niet geloofwaardig genomen. De keus voor Juncker was vanaf het begin af aan al een foute keuze. En ook deze keus ging gepaard met politiek gezeur en gezeik.

De zomer komt eraan, …. deze herfst zijn beiden mannen vertrokken.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s