Katz’s delicatessen, Pasta a’ Taianu en Gaza…

Ik dacht ik trek m’n Katz’s delicatessen T-shirtje maar weer eens aan.

Vandaag leek het mij wel passend gebaar.

Ja, ik weet het, een beetje lullig gebaar. Ik lig natuurlijk niet onder vuur, ik zie geen vliegers met haken kruizen beschilderd de grens over waaien of Hamas leden met automatische geweren het vuur openen op Israëlische soldaten, nee ik zit hier op Sicilië, comfortabel op een romantisch terras en wacht op mijn Pasta a’Taianu.

Maar wat kan een mens anders.

Ik heb vandaag een T-shirtje gekocht waarop een beroemd Siciliaans schilderij staat afgebeeld. Maar vandaag is niet de dag om mijn borsten te bedekken met het geschilderde gezicht van Ritratto d’ ignoto marnaio, een Siciliaanse zeeman uit 1465, maar het zijn nu dagen, nee weken, om met Katz’s slogan “send a salami to your boy in the army” in de openbare ruimte rond te lopen.

Want ook al is het toeristen seizoen in Europa begonnen en lijkt er met het mooie weer geen vuiltje aan de luchtte zijn, aanslagen uitgevoerd door Islamitische godsdienstfanaten zijn nu, helaas, dagelijks nieuws geworden. Deze “slogan” staat voor de ondersteuning van de Amerikaanse en Israëlische soldaten die al jarenlang strijden tegen miljoenen gewapende en gehersenspoelde Arabieren van verschillende pluimage. Arabieren die een ding gemeen hebben; de vernietiging van de staat Israël en daarna alles en iedereen die zich niet wil onderwerpen aan de door hun zo immens bewonderde Allah, ja, deze slogan dekt de lading.

Dus Katz’s slogan mag mijn rug en borsten bedekken. Het is tenslotte de enige niet te hacken of te manipuleren boodschap die ik kan, mag en zal uitdragen.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s