Kan- alhamar of zoiets,

Het is gewoon een soort sloppen wijkje?

Waarom gaat daar de bulldozer niet over heen ?

Nee dit is een Palestijns dorpje, het zijn Palestijnen, bedoeïenen die met schapen rondlopen.

Dit ‘kampement’ in het zand houdt onze wereldleiders flink bezig, Merkel communiceert : ik kom niet naar Israël als deze ontruiming doorgaat.

Maar wat is het aanbod? Een ander stuk zand met werk ( gelegenheid) om de hoek, dat komt dus in de plaats van het huidige stekje met schapen.

Dus een reminder voor Merkel en de EU (top), in Europa kunnen we ze niet eens meer tellen, de sloppen wijken waarin naast illegalen ook Roma’s leven. En hier, hier hebben we het over een handvol bedoeïenen. Die ja, nog willen leven zoals ‘zeg pak m beet’ 300 jaar geleden.

Ja, dit dorp bestaat uit een paar grote families en ja, helaas om veiligheidsredenen gaat de boel plat. Het aanbod om te verhuizen ligt er al een tijdje en de achterliggende reden is duidelijk. Als Merkel en het EU beleid hetzelfde zijn en haar staf deze boodschap aan het Israëlische kabinet kenbaar heeft gemaakt, dan lijkt mij de boodschap duidelijk.

Geen enkel besef van de veiligheidssituatie, of beter gezegd dat weten wij, lees de EU, wel maar vinden het niet relevant. Dat er huisvesting en werk tegen overstaat is niet van belang.

Dit alles is het verlengde van de gedroomde twee staten oplossing. Het is al langere tijd ‘buigen of barsten’ kijk alleen maar naar naar het stemgedrag bij de UN, hoe de Palestijnse agressie wordt bewierookt en geprezen allemaal dagelijks in de wereldwijde ( sociale) media te lezen en nu heb ik het over de laatste 15 jaar.

Dus. Ik zou de rode loper niet uitleggen.

Ze is en blijft tenslotte een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het EU beleid.

Kort en zakelijk, als ze besluit alsnog te komen, zo zou ik het doen. Hup er in en dan snel er weer uit.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s