Antisemitisme in Amsterdam

‘Een vooropgezet, listig plan’, deze woorden uitgesproken door een vertegenwoordiger van ‘Dutch support voor Israël’ gisteren in de Gemeenteraad van Amsterdam, zullen voor de komende generaties historische woorden blijken te zijn.

Het aanspreken van Burgermeester en wethouders, door verontruste joodse burgers, over het groeiend anti semitisme is natuurlijk een waardig streven.

Gebruik maken van je spreekrecht in de Amsterdamse gemeenteraad, refererend aan een ‘ joods pact’, verwijzend naar het groeiende antisemitisme in de hoofdstad van Nederland, al deze kleine noodoproepen worden afgesloten met de vraag; Wat denkt de gemeente Amsterdam hier aan te doen?

Dit is natuurlijk een retorische vraag.

Want de Amsterdamse joden en de niet joodse, overige, burgers in Amsterdam weten natuurlijk allang dat deze eeuwenoude retorische vraag, al ook al eeuwenlang, welwillend wordt aangehoord door de uitvoerende wetgevende macht en beantwoord met de uitspraak; er wordt naar gekeken, wij doen ons best!

Het aantal veroordelingen aangaande Israëls politiek, het bestaansrecht van de staat Israël, geaccordeerd en of aangenomen door de meerderheid van de aangesloten natiestaten, die zich vertegenwoordigd zien in de Unesco, de UN en de EU, liegen er niet om.

Bezorgde retorische vragen en sussende retorische antwoorden op gemeentelijk niveau, terwijl ondertussen een ‘vooropgezet en listig plan’, in het hoogste ‘echelon’ al lang in werking is getreden en tot uitvoering wordt gebracht.

Dat is de werkelijkheid. Een waarheid.

Het ‘proberen’ een aantal jodenhaters, nu BDS activisten genoemd, die zich op de dam uitspreken, de mond te snoeren staat gelijk aan ‘zelfmoord’.

Het wegkijken, het blijven proberen een verandering te bewerkstelligen, is zoals de geschiedenis al heeft bewezen een doodlopende weg. De uitvoering, massale raket beschietingen op Israël, zoals die zich de laatste weken weer hebben voorgedaan, zijn geen ‘ teken aan de wand’ maar het ‘ vernietigingsplan ‘ al reeds gedeeltelijk tot uitvoering gebracht.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s