Sinterklaas het beste export product aller tijden

Zeg nu zelf, dit feest gun je toch ook de kinderen, en hun ouders, in de rest van de wereld.

Het kost de overheid helemaal niets, verbind jong en oud, arm en rijk, wit en zwart, gescheiden of getrouwd, niets kan de pret bederven.

En dan de weken voorafgaand aan; als de ouders s’nachts bespreken wie er nog snel iets in het schoentje stopt, als de opa op stap gaat met zijn kleinkind om een worteltje te kopen voor het paard, de oom die al heeft vrij genomen van zijn werk en een sinterklaaspak heeft gehuurd of de buurvrouw die bereid is om klokslag half zeven op het raam te kloppen en de zak met cadeaus voor de voordeur neer te zetten.

Het is de tijd dat de oudjes uit de ‘pijp’ samenkomen bij de Hema, om te genieten van de gratis chocolademelk en in de ziekenhuizen de verpleegsters tijdens hun koffiepauze, met banketstaaf, aan het rijmen slaan.

Een exportproduct dat IšŸ˜AMSTERDAM overstijgt, wat in de public relations van Nederland een prominente plaats hoort in te nemen.

Hij is er weer varend door de Amstel en, zowaar, de zon schijnt, de vuilnismannen zullen straks de vertrapte pepernootjes opvegen en ondertussen bedenken of ze op 5 december de racebaan of het nieuwe Lego kasteel in de zak van Sinterklaas, of misschien wel allebei, stoppen.

Op de basisscholen zal de komende weken geknipt, geplakt en geknutseld worden onder het zingen van gezellige liedjes over het gure winterweer en deze goede man en zijn hulpjes. Er zal gesproken worden over stout en goed. Maar de uitkomst is al bekend, alle kinderen zijn lief en een beetje stout betekend dat het kind nu weet dat het de volgende keer ‘goed’ moet doen.

Dit alles in het teken van de alomvattende liefde die ouders voor hun kinderen hebben, ja, dit komt allemaal samen in dit prachtige volksfeest.

Welkom Sinterklaas, paard en pieten.

Het wordt weer twee weken genieten.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s